Appel Pie
Appel Pie
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
600 g | 6 % | gist | |
3.600 g | 36 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
1.400 g | Duchesse Kapsel met Moscaplus extra mals | ||
4.800 g | Gele room met Rap | ||
4.800 g | appelen |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Het deegstuk vormen als voor brood.
Rijstijd 15 minuten.
Na enige rijs uitrollen op 2.3 mm.
Plakken uitsteken van 25 cm 160 gram deeg.
De hoge ronde pie-plates licht invetten en met het deeg bekleden.
Leg hierin een dun plakje kapsel, en spuit daarop een vulling van 180 gram gele room.
Hierop 120 gram appelpartjes leggen.
Afdekken met een bovenplak 20 cm 140 gram deeg.
De bovenplak nat maken en van hetzelfde deeg met een appelsteker een appel uitsteken en deze erop leggen.
Betrijken met Ovex Liquide.
Narijs 30 minuten.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 30 minuten.
Na afkoelen abrikoteren en licht bestuiven met Mont Blanc.
Uitkomst 40 appelpies.