Appel Perenstroopschnitt
Appel Perenstroopschnitt
Fonceerdeeg
800 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
200 g | Fruitful Apricot Jam |
Recept
1.000 g | Vero Plaatcake | |
550 g | water | |
350 g | Muffinolie * | |
100 g | suiker |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
300 g | appel perenstroop | |
480 g | water | |
400 g | Zeesan Tiramisu | |
2.000 g | slagroom | |
500 g | Fruitful Apple |
Afwerking
600 g | Paletta Spray Neutraal |
Decoratie
280 g | slagroom | |
196 g | appelschijfjes (14 g per stuk) |
Werkwijze
Twee platen van 60 x 20 cm bekleden met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 2,5 mm dik.Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de ingrediënten gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
Het beslag over de Fruitful Apricot Jam verdelen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30 minuten.
Los de appel perenstroop op in warm water op en meng dit met de Zeesan Tiramisu.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Als laatste de Fruitful Apple doorspatelen.
De platen afvullen, niet glad afstrijken zodat er een grof effect ontstaat.
NB. Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Na het koelen en- of vriezen, lossen en de bovenzijde afgeleren met Paletta Srpay Neutraal.
Per plaat in stukken snijden van 8 x 18 cm.
Decoreren met een rozet slagroom en appelschijfje.
Uitkomst 14 stuks