Appel & Mango Taart (punten)
Appel & Mango Taart (punten)
Recept
4.200 g | Kanomix | |
1.700 g | boter | |
350 g | ei | |
20 g | bakkerszout | |
10 g | Kaneel Orenta |
Vulling 1
1.500 g | Fantasy Mango Passie | |
500 g | ei | |
250 g | water | |
225 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling 2
10.000 g | appelstukken | |
2.700 g | Fruitful Mango HI | |
900 g | Appelpoeder |
Afwerking
1.750 g | Kruimeldeeg met Minuta VV * |
* kan ook met een andere gele room poeder.
Werkwijze
Zet een deeg met de grondstoffen van het recept. Koel het deeg en verwerkt het de volgende dag.Draai het deeg soepel, rol uit tot een dikte van 4,5 mm. Steek plakken van 26 cm en leg deze in ringen van 26 cm.
Meng vulling 1 gedurende 5 minuten in de eerste versnelling met een vlinder. Om er zeker van te zijn
dat de vruchtenstukjes mooi verdeeld zitten in het beslag is het aan te bevelen om het eerst bij te krabben
voor het uitscheppen. Spuit op de plakken deeg ca. 200 gram beslag, houd ca. 3 cm vrij van de ring.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 15 minuten.
Rol het restant deeg uit tot een dikte 4,5 mm en snijd banen van 3 cm.
Fonceer de ring met de banen deeg en druk iets aan op de gebakken bodem.
Meng vulling 2 en schep 1100 vulling in de ringen en druk iets aan.
Verdeel het kruimelddeeg over de taarten.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 45 minuten.
Vries in na het afkoelen. Bevroren snijden in 14 punten.
Uitkomst 12 stuks, 168 punten