Anijs Vruchtenbrood
Anijs Vruchtenbrood
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
800 g | 8 % | gist | |
5.900 g | 59 % | water | |
1.500 g | 15 % | Maestro Vruchten | |
500 g | 5 % | Cramix Goud |
Vulling
4.500 g | 45 % | rozijnen | |
200 g | 2 % | anijszaad | |
100 g | 1 % | anijs (gemalen) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 400 of 750 gram.
Verdelen en opbollen.
Bolrijs 20 minuten.
Puntrijs 30 minuten.
Opmaken.
Narijs ca. 60 minuten.
Voor het bakken bestrooien met roggebloem en insnijden.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten (400 gram).
Baktijd 35 minuten (750 gram)
Uitkomst 60 stuks (400 gram) of 32 stuks (750 gram)