Amore Avondroodbrood
Amore Avondroodbrood
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem * | |
160 g | 1.6 % | bakkerszout | |
100 g | 1 % | gist | |
7.000 g | 70 % | water |
* Voor een optimaal resultaat gebruikt u stokkenbloem
Vulling
6.300 g | kruidenboter (150 g per stuk) |
Werkwijze
Meng de ingrediënten van het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 50% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opmaken.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Na het bakken en afkoelen het kapje afsnijden en met een mes de kruim een aantal keren insteken.
Vullen met kruidenboter en opwarmen in de oven of op de BBQ.
Uitkomst 42 stuks