Recepten Recepten

American Brownie Easter Pie

Recept

1.500 g   American Brownie
375 g   water
125 g   boter *

* gesmolten, kan ook worden vervangen door 100 gram Muffinolie.

Afwerking

150 g   Dip Choco (25 g per stuk)

Decoratie

30 g   Dip Choco (5 g per stuk)
60 g   Arabesque Blanc 29 (10 g per stuk) *
12 st   gesuikerd chocolade eitje (2 st per stuk)

* groen gekleurd

American Brownie Easter Pie

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 10 minuten in de eerste versnelling met de vlindergarde.
Giet het beslag (2 kg) in de Bakvorm Plaatcake (37 x 27,5 cm).
Spuit de bakvorm in met een beetje Carlex zodat de brownie goed lost na het bakken.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 45 minuten.

Na het bakken en afkoelen de brownie uitsteken met een steker van 12 cm Ø.
Snijd blokjes van ca.1 x 1 cm van de overgebleven brownie.
De bovenkant van de uitgestoken plak door de Dip Choco halen.
Direct de brownieblokjes erop strooien zodat ze goed vast blijven zitten.
Spuit met een cornetje de Dip Choco als kringeltjes op de blokjes.

De ongetempereerde groen gekleurde Arabesque Blanc 29 in een spuitzak doen en 10 gram spritsen op een bevroren plaat.
Vorm hiervan het nestje en plaats deze op de brownieblokjes.

Plaats de gesuikerde chocolade eitjes in het nestje.

Uitkomst 6 stuks