Amaretto Cake
Amaretto Cake
Recept
20.000 g | Vero Boerencake Koppig | |
8.000 g | water | |
700 g | Gel Amaretto 50% |
Vulling
2.500 g | bitterkoekjes (klein) |
Decoratie
900 g | amandelstaafjes |
Werkwijze
Vero Boerencake Koppig, Gel Amaretto en water mengen, 4 minuten in tweede versnelling draaien.Als laatste de bitterkoekjes toevoegen.
De Cakevorm in tray vullen met 350 gram beslag.
De bovenzijde bestrooien met de amandelstaafjes.
Deze cake behoort aan de bovenzijde open te scheuren daarom wordt het ook op een hogere temperatuur gebakken.
Om een gegarandeerde mooie scheuring te krijgen is het mogelijk om door middel van een cornetje een dun streepje Muffinolie in het midden van de cake te spuiten.
Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 45 minuten.
Het is aan te bevelen om de bakvormen op een met papier beklede bakplaat te plaatsen om de bakvorm schoon te houden.
Uitkomst 89 amarettocakes.