Amarettibroodje
Amarettibroodje
Recept
9.000 g | 90 % | tarwebloem | } 100% |
1.000 g | 10 % | roggebloem | } |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
800 g | 8 % | gist | |
2.000 g | 20 % | Maestro Boterstol | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème | |
6.200 g | 62 % | water |
Vulling
5.000 g | 50 % | rozijnen | |
1.000 g | 10 % | kaneelgranules | |
1.500 g | 15 % | bitterkoekjes (klein) |
Decoratie
1.360 g | Victoriabeslag met Calif.Amandel Schaafsel (20 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 400 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Deegstukken opnieuw opbollen.
Natmaken en decoreren met victoriabeslag.
Na het decoreren de bollen rondom insnijden en iets platdrukken.
Narijs ca. 40 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 68 stuks