Amarettibroodje
Amarettibroodje
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
700 g | 7 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
5.000 g | 50 % | water | |
1.500 g | 15 % | Cramix Goud | |
1.000 g | 10 % | Exakt Ambacht | |
500 g | 5 % | Luctor |
Vulling
5.000 g | 50 % | rozijnen | |
1.000 g | 10 % | kaneelgranules | |
1.500 g | 15 % | bitterkoekjes (klein) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Puntrijs 30 minuten.
Vormen en in gesmeerde pie-plates leggen van 20 cm lang.
Narijs 60 minuten.
Knippen.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 52 broodjes.
Na afkoelen decoreren met Mont-Blanc.
In plaats van Cramix Goud, Exakt Ambacht en Luctor kan men ook Korent Boterstol gebruiken,
dan wel het waterpercentage verhogen naar 60%.