Amarenen-Amandelbroodje
Amarenen-Amandelbroodje
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
800 g | 8 % | gist | |
4.400 g | 44 % | water | |
500 g | 5 % | boter |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
5.900 g | Perla Amandelpan | ||
5.900 g | Amarenen Kersen |
Afwerking
625 g | Fruitful Apricot Jam | ||
780 g | Gletscher Fondant |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 400 gram.
Vormen als voor brood.
Na 20 minuten de deegstukken uitrollen tot een plak van 25 x 30 cm.
Strijk hierop 150 gram Perla Amandelpan en bestrooi met 150 gram gehakte Amarenen Kersen.
Vanuit de korte zijde oprollen en in twee gelijke delen steken.
In de vorm leggen en overlangs insteken.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 35 minuten.
Na het bakken abrikoteren en transparant glaceren met Gletscher Fondant met Kirsch Aroma.
Decoreren met streepjes Scaldis Puur.
Uitkomst 78 amarenen amandelbroodjes.