Recepten Recepten

Amandeltulband (gevuld)

Recept

1.000 g   Vero Amandelcake
750 g   Genova Orange
30 g   Wigo Kirschmelange
5 g   bakkerszout
300 g   water
450 g   ei
450 g   boter

Vulling

175 g   Amarenen Kersen
225 g   bitterkoekjes (klein)
200 g   Pajets Chocolade

Decoratie

200 g   Dip Neutraal
200 g   Scaldis Wit
70 g   greinsuiker P2
Amandeltulband  (gevuld)

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen met de vlinder gedurende 4 minuten in de eerste of tweede versnelling.
Als laatste de vulling toevoegen.
500 gram beslag in een gesmeerde tulbandvorm van 9 cm hoog en 17 cm doorsnede.

Oventemperatuur 170°C.
Baktijd 45 minuten.
Rotatieoven ca 150°C.

Na afkoelen overgieten met een mengsel van Scaldis Wit en Dip Neutraal.
Decoreren met greinsuiker voor een sneeuweffect.

Uitkomst 7 amandeltulbanden.