Recepten Recepten

Amandel Speculaas Plaatcake

Fonceerdeeg

600 g   Speculaasdeeg voor gevuld speculaas met Kanomix
260 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

2.000 g   Fantasy Speculaas Cake
900 g   water
900 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

400 g   Amarenen Kersen

Vulling 2

800 g   Perla Amandelpan

Afwerking

400 g   Paletta Spray Abrikoos

Decoratie

80 g   Calif. Amandel Schaafsel
Amandel Speculaas Plaatcake

Werkwijze

Twee platen van 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met speculaasdeeg van 1,5 mm dik (licht prikken).
Eventueel voorbakken, geeft een meer krokante bodem.
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de Fantasy Speculaas Cake, Muffinolie en het water gedurende 5 minuten in de eerste versnelling met de vlinder.
De grof gehakte Amarenen Kersen doordraaien.
Verdeel het beslag over de Fruitful Apricot Jam.
Spuit op het beslag doppen Perla Amandelpan.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 45 minuten.

Afgeleren met Paletta Spray Abrikoos en overstrooien met amandelschaafsel.
Snijden in stukken van 7 x 18 cm.

Uitkomst 16 stuks