Amandel Notenbar
Amandel Notenbar
Vulling
1.500 g | Maro 1:1,5 Vorm |
Recept 1
600 g | suiker | |
650 g | blanke stroop |
Recept 2
400 g | slagroom | |
250 g | boter |
Recept 3
1.100 g | Halve Amandel 27/30 * |
* licht bruneren
Afwerking
250 g | Arabesque Noir 72 (10 g per stuk) |
Werkwijze
Rol de Marsepein uit en leg deze in een met ouwelvel bekleden plaat van 60 x 20 cm.De halve amandelen licht bruneren.
Suiker met de blanke stroop karamelliseren.
De slagroom met de boter tot aan het kookpunt brengen en hiermee het suikermengsel afblussen.
Vervolgens de massa inkoken tot 112°C.
De warme en licht gebruneerde amandelen doormengen en uitstorten op de Marsepein en gladstrijken.
Na het afkoelen snijden in stukken van 11 x 3,5 cm.
Na het snijden direct doorhalen met de getempereerde Arabesque Noir 72.
Uitkomst 25 stuks