Alpenbrood
Alpenbrood
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
600 g | 6 % | gist | |
4.300 g | 43 % | water | |
500 g | 5 % | boter |
* Panomix Vienna bevat zout!
Decoratie
4.500 g | Backfee | ||
2.500 g | Calif. Amandel Schaafsel |
Vulling
8.000 g | Minuta Speciaal | ||
20.000 g | water |
Werkwijze
Deeg kort kneden.Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 1500 gram voor een plaat van 60 x 40 cm (hoge randen).
Na een korte rijs het deeg uitrollen tot 60 x 40 cm en in de bakplaat plaatsen.
Na voldoende rijs de Backfee en het Amandelschaafsel mengen en 700 gram gelijkmatig over het deeg verdelen.
Bakken met veel stoom.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 20 minuten.
Na afkoeling doorsnijden en vullen met 2700 gram gele room.
Snijden in de gewenste grootte.
Uitkomst 10 platen