Advocaatster
Advocaatster
Recept
1.200 g | Rolbeslag met Moscalux |
Vulling
1.000 g | slagroom | |
250 g | Zeesan Neutraal | |
250 g | water | |
500 g | Advocaat 14% | |
40 g | Gel Advocaat 50% |
Trempeer
200 g | Trempeerlikeur met Gel * |
* van Gel Advocaat
Afwerking
200 g | slagroom | |
300 g | chocolade schotsen | |
100 g | Mont Blanc |
Werkwijze
Trempeer twee kapselplakken van 60 x 40 cm (per plak 600 g Rolbeslag) met Trempeerlikeur met Gel Advocaat.Meng de Zeesan Neutraal met het water tot en gladde massa.
Voeg de Advocaat 14% en Gel Advocaat 50% toe.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt in gedeeltes erdoor.
Deze vulling is als bavaroisevulling of gebaksvulling zeer geschikt.
Verdeel 600 gram advocaat bavaroise over de onderplak.
Verdeel de plak in 6 stukken van 18 x 18 cm niet snijden.
Verdeel de rest van de advocaat bavaroise op ieder vlak, bolvormig.
Snij bovenplak in 6 stukken van 18 x 18 cm, 4 maal insteken zodat er 8 punten ontstaan.
Druk deze plak op de bolvormige bavaroise, zodat er sterpunten ontstaan.
Nu het geheel strak in 6 taarten snijden.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te verkrijgen.
Zijkanten maskeren met slagroom en aanzetten met grove chocolade schotsen.
Bovenkant overstuiven met Mont Blanc.
Uitkomst 6 advocaat sterren.