Recepten Recepten

Advocaatje Anders

Recept

200 g   Bianca
200 g   water
400 g   suiker

Vulling 1

60 g   Zeesan Choco
75 g   water
300 g   slagroom

Vulling 2

320 g   Advocaat 14%

Decoratie

80 g   Chocoladeschaafsel Puur
32 g   Mont Blanc
Advocaatje Anders

Werkwijze

Bianca, suiker en water (ca. 70°C) opkloppen tot een stevig schuim.

Op bakpapier de eivormen met een stift uittekenen en omgedraaid op bakplaat leggen.
Spuit de vormen dicht met glad spuitje en spuit daarop met een kartelspuitje de eivorm.
Totaalgewicht schuim is 50 gram per opgespoten ei.

Oventemperatuur:
Inschietoven 150°C.
Rotatieoven 130°C.
Baktijd ca. 30 minuten.

Goed laten nadrogen! Dit gaat het beste in een oven die uitstaat met schuif of klep open.
Daarna de eieren aan de binnenkant coaten met bijvoorbeeld chocolade of cacaoboter.
Eventueel brushen met gekleurde cacaoboter.

Meng de Zeesan Chocolade met het water tot een gladde massa.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

Spuit onderin het schuimei een laagje van ca. 25 gram chocobavaroise.
Bedek de chocobavaroise met 20 gram Advocaat 14% en decoreer met Chocoladeschaafel Puur en Mont Blanc.

Uitkomst 16 stuks