Advocaat Empileur
Advocaat Empileur
Bodem
350 g | Arabesque Noir 72 |
Rolbeslag
840 g | Rolbeslag met Maestro Moscovisch | |
600 g | Rolbeslag met Sachermix |
Recept
750 g | Advocaat 14% | |
400 g | Zeesan Neutraal | |
300 g | water | |
1.500 g | slagroom |
Trempeer
450 g | Trempeerlikeur met Gel |
Afwerking
200 g | Zeesan Neutraal | |
200 g | water | |
200 g | ColdJel Neutraal | |
750 g | Advocaat 14% |
Decoratie
770 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
100 g | Arabesque Noir 72 * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Werkwijze
Tempereer de Arabesque Noir 72 en strijk dit op één plak rolbeslag, na uitkristalisatie de plak omdraaien.Het frame met de ronde kanten om het rolbeslag zetten.
Meng de Zeesan Neutraal met water tot een gladde massa.
Voeg de Advocaat 14% toe en spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor,
daarna de rest van de slagroom.
Schep 1600 gram bavaroise op het rolbeslag en strijk deze af met afstrijker 2 cm.
Leg hierop een plak Sacher rolbeslag iets aandrukken en tremperen met Trempeerlikeur met Gel Advocaat.
Verdeel het restant advocaat bavaroise op het Sacher rolbeslag en strijk deze af met afstrijker 1 cm.
Hierop de laatste plak rolbeslag en iets aandrukken en tremperen.
De plaat eerst koelen voor het invriezen.
Meng de Zeesan Neutraal met heet water, voeg Coldjel Neutraal en Advocaat 14% toe.
Goed homogeniseren met een staafmixer en verdeel deze speigelgelei (ca. 40°C) over de plaat.
Het gebak koelen, snijd de gebakjes in de gewenste maat.
Maak eventueel gebruik van de meegeleverde snijmal.
Uitkomst 1 frame (50 stuks)