Recepten Recepten

Abrikozenslof

Recept

10.000 g 100 % tarwebloem
700 g 7 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
2.200 g 22 % Korent Ambacht

Vulling

6.000 g 60 % rozijnen

Vulling 2

375 st   halve abrikozen
6.750 g   Gele room met Minuta VV

Afwerking

3.750 g   Fruitful Apricot Jam

Decoratie

450 g   Calif. Amandel Schaafsel
Abrikozenslof

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2000 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
5 bollen half over elkaar op de plaat leggen.
Met een rolstokje in het midden indrukken.
Gele room inspuiten over de gehele lengte, de uiteinden vrijhouden.
5 halve abrikozen opleggen.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 12 minuten.

Uitkomst 75 abrikozensloffen.

Na het bakken abrikoteren.
De zijkanten bestrooien met gebruneerd amandelschaafsel.