Abrikozen Linzerstukjes
Abrikozen Linzerstukjes
Recept
1.800 g | zeeuwse tarwebloem | |
900 g | basterdsuiker | |
800 g | boter | |
450 g | water | |
225 g | Romella * | |
75 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
* of Beurrine
Vulling
4.000 g | Fruitful Apricot |
Decoratie
150 g | Glanssuiker Grof |
Werkwijze
Alle grondstoffen tot een soepel zetdeeg verwerken.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Deeg uitrollen op een dikte van 4 mm.
De fruitcarré bakplaat (4 stuks) fonceren, 650 gram deeg per plaat.
Bestrijken met een laag Fruitful Apricot, 1000 gram per plaat.
De bovenzijde afwerken met diagonale banen deeg en overstrooien met Glanssuiker Grof.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
Snijden in gewenst formaat, bijvoorbeeld de plaat door midden en beide repen in 14 stuks snijden.
Het is ook mogelijk om de Glanssuiker Grof weg te laten en na het bakken te overstuiven met Mont Blanc.
Uiteraard is het ook mogelijk om de andere soorten Fruitful te gebruiken.
Uitkomst 112 stuks.