Aardbeien Kwark Empileur
Aardbeien Kwark Empileur
Bodem
1.000 g | Sloffendeeg met Kanomix |
Frangipan
500 g | Perla Amandelpan | |
200 g | Fantasy QuarQy Cake | |
150 g | boter | |
75 g | ei |
-
250 g | Fruitful Strawberry |
Vulling 1
325 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
500 g | water | |
250 g | magere kwark | |
700 g | slagroom |
Rolbeslag
350 g | Rolbeslag met Maestro Moscovisch |
Vulling 2
100 g | Zeesan Strawberry | |
175 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
350 g | water | |
500 g | Fruitful Strawberry | |
800 g | slagroom |
Afwerking
250 g | Zeesan Strawberry | |
200 g | water | |
700 g | ColdJel Neutraal |
Werkwijze
Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met sloffendeeg , dikte 3,5 mm.Het sloffendeeg uitsteken met het (omgekeerde) Banketframe en bak het deeg hierin.
Oventemperatuur
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 12 minuten.
Meng de Perla Amandelpan, boter, Fantasy Quarqy Cake en het ei gedurende 4 minuten met de vlinder in de eerste versnelling.
Vervolgens de Fruitful Strawberry nog 1 minuut meedraaien.
Verdeel deze massa grof op de bodem en strijk glad met afstrijker 3,5 cm.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa, voeg de kwark toe.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Verdeel de bavaroise over de afgekoelde bodem en strijk glad met afstrijker 2 cm.
Leg hierop het rolbeslag en druk deze aan, eventueel tremperen.
Meng de Zeesan Strawberry, Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa.
Voeg de Fruitful Strawberry toe en meng goed zodat de aardbeien iets verkleind worden,
kan eventueel ook met de staafmixer.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Verdeel de bavaroise over het rolbeslag en strijk glad met afstrijker 0,5 cm.
Zet de plaat ca. 1 uur in de koelkast.
Afwerking: meng het water met de Zeesan Strawberry en laat dit ca. 10 minuten geleren.
De geweekte Zeesan massa verwarmde tot 45°C., de verwarmde Coldjel doorroeren ,
eventueel (rode) kleurstof toevoegen.
Bij voorkeur het geheel homogeniseren met een staafmixer, geen lucht inslaan.
De glacage (40°C) over de bovenzijde gieten en verdelen over de gehele plaat, laten geleren.
Vries hierna de gehele plaat in en bevroren lossen.
Verdeel de plaat in 5 banen m.b.v. de snijplaat en snijd de 5 banen in elk 10 gebakjes met de snijmal.
Decoreer de Empileurs naar wens.
Uitkomst 1 frame (50 stuks)