Aardappelbrood
Aardappelbrood
Recept
7.500 g | 75 % | tarwebloem | } 100% |
2.500 g | 25 % | Wunderbrötchen 25 MZ * | } |
400 g | 4 % | gist | |
5.200 g | 52 % | water |
* Wunderbrötchen 25 MZ bevat zout!
Vulling
7.500 g | aardappelblokjes | ||
2.500 g | krenten | ||
2 g | rozemarijn |
Decoratie
285 g | roggebloem (5 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg kneden, niet te intensief en niet gladdraaien.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram of 125 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en op platen of inschietapparaten zetten.
Narijs 60 minuten.
Bestrooien met roggebloem.
Insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 35 minuten (450 gram).
Baktijd 25 minuten (125 gram).
Uitkomst:
57 stuks (450 gram)
206 stuks (125 gram)