Recepten

Yellow de luxe

Recept

2.000 g   Kanomix
900 g   boter
100 g   ei
50 g   water
80 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Vulling

2.800 g   Gele room met Minuta VV

Vulling 2

250 g   Zeesan Banana
125 g   Zeesan Lemon
450 g   water
2.000 g   slagroom

Decoratie

700 g   fruit
800 g   Paletta Spray Neutraal
1.200 g   slagroom
Yellow de luxe

Werkwijze

Van alle grondstoffen van het recept een deeg zetten.
Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen op een dikte van 7 mm 18 cm doorsnee (220 gram deeg ).
Plakken uitsteken met een ring van 18 cm waarin gebakken wordt.
In het midden 200 gram gele room spuiten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.

Meng de Zeesan Banana en de Zeesan Lemon met het water tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor en vervolgens de rest.

Strijk 200 gram bavaroisevulling als een bol op de goed afgekoelde bodem.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Na het vriezen afwerken met geel gekleurde Paletta Spray.
Kleine bolletjes slagroom langs de rand spuiten.
Decoren met witte druiven en een chocolade decor.

Uitkomst 14 yellows de luxe.