Recepten Recepten

Wortelbrood

Recept

7.500 g 75 % volkorenmeel } 100%
2.500 g 25 % bloem }
200 g 2 % bakkerszout
600 g 6 % gist
6.000 g 60 % water
1.500 g 15 % Maestro Vruchten
500 g 5 % honing

Vulling

5.000 g 50 % winterwortel *
2.000 g 20 % Halve Amandel 27/30
3.000 g 30 % rozijnen

* Julienne gesneden

Decoratie

280 g   Calif. Amandel Schaafsel (10 g per stuk)
Wortelbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1000 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Vormen en decoreren met Amandelschaafsel.
In ronde casinoblikken (lampion) leggen.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 28 stuks