Recepten

Winter Suikerbrood

Recept

10.000 g 100 % bloem
800 g 8 % gist
200 g 2 % bakkerszout
5.400 g 54 % water
1.500 g 15 % Exakt Boter
500 g 5 % Luctor
100 g 1 % anijszaad

Vulling

6.000 g 60 % suikerchips
1.000 g 10 % dessertmints (Mentos)
1.200 g 12 % chocolade druppels
Winter Suikerbrood

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 400 gram.
Aanpunten en vrijwel direct opmaken.
In goed gesmeerde blikken leggen.
Narijs 80 minuten.
Plaats voor het bakken een deksel of bakplaat op de blikken.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 66 stuks.