Recepten

Whoopie de luxe Red Velvet & Mallow

Recept

1.000 g   Fantasy RedVelvet Cake
400 g   ei
150 g   boter
100 g   water

Decoratie

130 g   Kruimeldeeg met Minuta VV

Vulling 1

700 g   Mallow
140 g   water *

* 100°C

Vulling 2

200 g   Fruitful Raspberry Jam

Afwerking

200 g   Dip Neutraal
Whoopie de luxe Red Velvet & Mallow

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten met de vlinder in de tweede versnelling.
Doppen spuiten van ca. 20 gram beslag.
Royaal overstrooien met fijn kruimeldeeg, overtollig kruimeldeeg verwijderen.

Oventemperatuur:
Inschietoven 240°C.
Rotatieoven 215°C.
Baktijd 8 minuten.

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow en het water in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa schuimig begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Spuit 20 gram Mallow op een zijde en spuit hierin een dopje Fruitful Raspberry Jam.
Plak hierop een tweede plak en koel het geheel.

Verwarm de Dip Neutraal tot ca. 28-30°C en haal de Whoopies door.

Uitkomst 40 stuks