Recepten Recepten

Vruchten Notenbroodje

Recept

9.000 g 90 % bloem * } 100%
1.000 g 10 % roggebloem }
200 g 2 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
400 g 4 % Amore Rustique

* Voor een optimaal resultaat gebruikt u stokkenbloem

Vulling

7.500 g 75 % Muesli Melange
Vruchten Notenbroodje

Werkwijze

Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Kneed het deeg met 52% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
De vulling direct doordraaien.
Bulkrijs 60 minuten met halverwege de rijstijd een doorslag.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 600 gram.
Puntrijs 35 minuten.
Opmaken en eventueel decoreren met zonnebloempitten, tussen kleedjes laten rijzen.
Narijs ca. 60 minuten.
Voor het bakken insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C, bij inschieten terug naar 230°C
Baktijd ca. 35 minuten.

Na het bakken kunt u het gesneden gedeelte insmeren met honing en nog even terugplaatsen in de oven.

Uitkomst 40 stuks