Recepten

Vikorn Voetbalbroodjes

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vikorn * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
5.200 g 52 % water
1.000 g 10 % Exakt Ambacht

* Panomix Vikorn bevat zout!

Decoratie

1.200 g   Decoratiegries (4 g per stuk)
Vikorn Voetbalbroodjes

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
De bolletjes nat maken en decoreren met Decoratiegries.
Op de plaat zetten, iets los laten komen en indrukken met de Voetbalsteker.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 300 stuks