Recepten

Vijgen Stol

Recept

5.000 g 50 % volkorenmeel } 100%
5.000 g 50 % Panomix Kornplus * }
800 g 8 % gist
50 g 0.5 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol
100 g 1 % Protea

* Panomix Kornplus bevat zout!

Vulling 1

6.000 g 60 % rozijnen
2.000 g 20 % walnootstukjes

Vulling 2

6.000 g   Maestro Amandelspijs
500 g   paarse wortelsap
3.000 g   gedroogde vijgenstukjes

Decoratie 1

900 g   Zadenmix (25 g per stuk)

Decoratie 2

1.500 g   Perla Amandelpan
150 g   paarse wortelsap
360 g   walnoten (10 g per stuk)
2.160 g   vijgen (60 g per stuk)
400 g   suiker
200 g   amandelschaafsel *

* Gebruneerd en samen met de suiker tot nougatine koken.

Vijgen Stol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Vulling direct doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 750 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Puntrijs 10 minuten.
250 gram vijgenspijs invouwen en opmaken als voor brood.
Strijken en door de Zadenmix rollen.
Narijs 30 minuten.
Voor het bakken over de lengte insnijden.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 35 minuten.

Decoreren met dopjes aangemaakte Perla Amandelpan, walnoten, vijgen en stukjes nougatine.

Uitkomst 36 stuks