Recepten Recepten

Tulp Rottura's Nacho

Recept

7.500 g 75 % bloem } 100%
2.500 g 25 % Panoplus Nacho }
150 g 1.5 % bakkerszout
400 g 4 % gist
5.200 g 52 % water
300 g 3 % Gamma Extra

Vulling

1.700 g 17 % mosterd grof
900 g 9 % olijfolie

Afwerking

930 g   geraspte kaas (3 g per stuk)
Tulp Rottura's Nacho

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1540 gram.
Vormen als brood.
Deegrijs 30 minuten.
Uitrollen op 50 x 25 cm.
Vulling mengen, hiermee de boven en onderkant van de plak instrijken.

De deegplak met een grote krabber in blokjes steken van 2 x 2 cm.
De blokjes ruim besprenkelen met olijfolie.

De tulpvormen vullen met 60 gram blokjes.
Narijs 50 minuten.
Bestrooien met geraspte kaas.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 310 stuks