Recepten Recepten

Timpini

Recept

1.000 g 100 % bloem
60 g 6 % gist
20 g 2 % bakkerszout
600 g 60 % water
100 g 10 % Maestro Vruchten
50 g 5 % Cramix Goud
10 g 1 % anijs (gemalen)

Vulling 1

800 g 80 % rozijnen
20 g 2 % anijszaad

Vulling 2

660 g   Perla Amandelpan (15 g per stuk)

Afwerking

70 g   Ovex Liquide

Decoratie

176 g   Calif. Amandel Schaafsel (4 g per stuk)
Timpini

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te lang kneden.
Deegtemperatuur 24°C
Direct de vulling doorwerken.
Het deegstuk opmaken als brood.
Na enige rijs uitrollen op 4 mm en banen snijden van 10 cm breed.
De vulling op de banen spuiten, het deeg nat maken en dicht vouwen.
Snijden op 10 cm en strijken met Ovex Liquide eventueel decoreren met amandelschaafsel.
Narijs 65 minuten.

Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 44 stuks