Recepten

Taart op Maat Strawberry Shock

Fonceerdeeg

2.200 g   Kanomix
1.000 g   boter
250 g   bloem
150 g   ei
70 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Recept

3.500 g   Verona
1.750 g   water
1.750 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

700 g   Zeesan Neutraal
875 g   water
3.500 g   slagroom

Vulling 2

500 g   Zeesan Strawberry
625 g   water
2.500 g   slagroom

Afwerking

4.200 g   Aldia Aardbei
1.400 g   Paletta Spray Neutraal
1.000 g   slagroom

Decoratie

560 g   choco decor (20 g per stuk)
280 g   aardbeien
Taart op Maat  Strawberry Shock

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken en uitrollen op 2,5 mm.
Vlaaipan van 18 cm fonceren, gebruik ca. 130 gram deeg per taart.
Meng de ingrediënten van het recept gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170°C.
Baktijd 30 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit 10 gladde doppen op de rand van de taart.
Meng de Zeesan Strawberry met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Schep een grote bol bavaroise in het midden van de taart.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Verdeel de Aldia Aardbei over de bol en het geheel afgeleren.
Afwerken met 5 bolletjes en een rozet slagroom.
Decoren met choco deco en een aardbei.

Uitkomst 28 stuks