Recepten

Taart op Maat ChocoSchuim

Fonceerdeeg

2.200 g   Kanomix
1.000 g   boter
250 g   bloem
150 g   ei
70 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Recept

3.500 g   Verona
1.750 g   water
1.750 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

700 g   Zeesan Neutraal
875 g   water
3.500 g   slagroom

Vulling 2

500 g   Zeesan Choco
625 g   water
2.500 g   slagroom

Afwerking

2.000 g   Dip Neutraal

Decoratie

560 g   Schuim Schotsen met Bianca
Taart op Maat ChocoSchuim

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken en uitrollen op 2,5 mm.
Vlaaipan van 18 cm fonceren, gebruik ca. 130 gram deeg per taart.
Meng de ingrediënten van het recept gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 30 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit 10 gladde doppen op de rand van de taart.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
De bevroren taart met de bollen door de Dip Neutraal halen.
Meng de Zeesan chocolade met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Schep een grote bol in het midden van de taart en steek de schuimschotten in de bol.
Licht overstuiven met cacao en decoren met dun streepje chocolade.

Uitkomst 28 stuks