Recepten

Taart op Maat Choco Kers

Fonceerdeeg

2.200 g   Kanomix
1.000 g   boter
250 g   bloem
150 g   ei
70 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Recept

3.500 g   Verona
1.750 g   water
1.750 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling

700 g   Zeesan Neutraal
875 g   water
3.500 g   slagroom

Afwerking

2.000 g   Dip Choco

Vulling 1

4.200 g   Fruitful Cherry

Decoratie

1.000 g   slagroom
420 g   choco decor (15 g per stuk)
Taart op Maat Choco Kers

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken en uitrollen op 2,5 mm.
Vlaaipan van 18 cm fonceren, gebruik ca. 130 gram deeg per taart.
Meng de ingrediënten van het recept gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 30 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit 10 gladde doppen op de rand van de taart.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
De bevroren taart met de doppen door de Dip Choco halen.
Vul het midden op met Fruitful Cherry.
Decoreren met een rozet slagroom en een chocolade decor.
Spuit op de rand 5 kleine bolletjes.
Decorer met witte chocolade decor.

Uitkomst 28 stuks