Recept
1.000 g
|
|
Kanomix |
115 g
|
|
Multikorn Ambacht 25 MZ * |
450 g
|
|
boter |
50 g
|
|
ei |
50 g
|
|
water |
40 g
|
|
Citroenrasp |
* Multikorn Ambacht 25 MZ bevat zout! bevat zout
Vulling
2.000 g
|
|
zoete aardappel |
210 g
|
|
suiker |
70 g
|
|
Koudbindmiddel |
100 g
|
|
Maestro Creme Vanille |
210 g
|
|
honing |
300 g
|
|
ei |
240 g
|
|
boter * |
* gesmolten
Afwerking
400 g
|
|
Paletta Spray Neutraal |
Decoratie
465 g
|
|
macadamia noten (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Fonceer de pie-plates (doorsnede 10 cm) met het deeg.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm.
Blancheer deze blokjes 5 minuten in kokend water, afgieten en laten afkoelen.
De overige ingrediënten gedurende 5 minuten met een garde in de 2e versnelling gladdraaien.
Spatel de afgekoelde zoete aardappelblokjes door het beslag.
Vul de gefonceerde pie-plates met 100 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170 °C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Na het bakken afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met gebruneerde stukjes macadamianoten.
Uitkomst 31 stuks