Recepten

Superkorn

Recept

6.500 g 65 % volkorenmeel } 100%
3.500 g 35 % Superkorn 35 MZ * }
200 g 2 % gist
6.500 g 65 % water

* Superkorn 35 MZ bevat zout!

Decoratie

180 g   Wit Maanzaad (10 g per stuk)
Superkorn

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.

Voor een goede vochtopname wat langer (minimaal 10 minuten) in de eerste versnelling kneden.
Kneedtijd 30% langer in de tweede versnelling dan normaal volkoren.

Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 920 gram.
Bol of puntrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met Wit Maanzaad.
Narijs 70 minuten.
Voor het bakken over de lengterichting twee maal insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 45 minuten.

Uitkomst 18 stuks