Recept
10.000 g
|
100 %
|
bloem |
|
500 g
|
5 %
|
gist |
|
180 g
|
1.8 %
|
bakkerszout |
|
5.400 g
|
54 %
|
water |
|
1.500 g
|
15 %
|
Exakt Goud |
|
500 g
|
5 %
|
Exakt Goud Crème |
|
Vulling
4.920 g
|
|
gehakte stroopwafels (15 g per stuk) |
|
Afwerking
1.640 g
|
|
schenkstroop (5 g per stuk) |
|
656 g
|
|
Mont Blanc (2 g per stuk) |
|
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1650 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en vormen.
Narijs 50 minuten, direct na de narijs indrukken met een bal.
Vullen met de gehakte stroopwafels en bakken.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.
Direct afboteren en de stroop over de gehakte stroopwafels gieten.
Hierna een raster van Mont Blanc aanbrengen.
Uitkomst 328 stuks