Recepten

Streuseltaler met Jung Kuchen Super

Recept

2.000 g 100 % bloem
120 g 6 % gist
36 g 1.8 % bakkerszout
1.000 g 50 % water
400 g 20 % Jung Kuchen Super

Decoratie

2.400 g   Kruimeldeeg met Kanomix en Minuta VV

Afwerking

300 g   Paletta Spray Abrikoos
300 g   Gletscher Fondant

Vulling

6.000 g   Gele room met Minuta VV
Streuseltaler met Jung Kuchen Super

Werkwijze

Van de decoratie een kruimeldeeg maken.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Deeg in 2 stukken verdelen.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Na enige rust de bolletjes plat rollen diameter 12 cm.
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met de kruimelmassa.
Narijs 50 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 16 minuten.

Na afkoelen afwerken met met Paletta Spray Abrikoos en Gletscher Fondant.
Doorsnijden en vullen met gele room.

Uitkomst 60 streuseltalers.