Recepten

Streekbierbrood

Voordeeg

300 g   Amore Melange
300 g   water

-

900 g 42.9 % Zadenmix
1.000 g 47.6 % donker bier *

* Streekbier

Recept

2.100 g 100 % bloem
60 g 2.9 % bakkerszout
6 g 0.3 % gist
950 g 45.2 % water

Decoratie

110 g   Zadenmix (10 g per stuk)
Streekbierbrood

Werkwijze

Meng de ingrediënten voor het voordeeg.
Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

De Zadenmix met het donkere streekbier een dag van te voren weken

Van de grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 27°C.
Bulkrijs 2 uur, na een uur het deeg een doorslag geven.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en decoreren.
In met roggebloem bestoven mandjes plaatsen.
30 minuten in de bakkerij laten staan en dan in de koeling plaatsen.
De volgende dag vanuit de koeling afbakken.
Insnijden.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 260°C > 230°C.
Baktijd 35-40 minuten.

Uitkomst 11 stuks