Recepten Recepten

Stoofpeertje

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

12.000 g 120 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Vulling 2

8.000 g   Maestro Amandelspijs
2.000 g   Renetta Appelspijs
1.400 g   water

Vulling 3

11.500 g   stoofperen
1.000 g   Appelpoeder

Afwerking

760 g   Fruitful Raspberry Jam

Decoratie

30 g   stoofperen
Stoofpeertje

Werkwijze

De gekookte stoofpeertjes aanmaken met de Appelpoeder.
Maestro Amandelspijs aanmaken met de Renetta Appelspijs en water.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling 1 direct doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram op voorslag leggen.
Rusttijd 15 minuten.
Uitrollen tot een plak van 15 x 30 cm, dikte ca. 7 mm.
Bestrijken met 150 gram aangemaakte spijs.
Bestrooien met de aangemaakte stoofpeertjes.
Oprollen als snack en opdraaien als spiraal.
In een gesmeerde pie-plate plaatsen.
Narijs 45 minuten.
Aantal keren inknippen.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het koelen afmoesen en decoreren met een stoofpeertje.

Uitkomst 76 stuks