Recepten Recepten

Speltboule Licht

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Licht *
800 g 8 % gist
50 g 0.5 % bakkerszout
4.500 g 45 % water
500 g 5 % Mekufa
100 g 1 % Zedomals Créme

* Panovite Spelt Licht bevat zout!

Vulling

6.000 g 60 % Vruchtenmelange
6.000 g 60 % Muesli Melange
3.000 g 30 % cranberries
3.000 g 30 % krenten

Decoratie

2.820 g   Decor Havervlokken (10 g per stuk)
Speltboule Licht

Werkwijze

De Muesli Melange en cranberries ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange en cranberries.
De Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 - en maximaal 24 uur van te voren.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 120 gram
Bolrijs 10 minuten.
Opbollen en decoreren met Decor Havervlokken of Zonnebloempitten.
Narijs ca. 60 minuten in de speciale flexipan matten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Uitkomst 282 stuks