Recepten

Speltboule Donker

Recept

7.500 g 75 % Panovite Spelt * } 100%
2.500 g 25 % Jung Dinkel-Ernte ** }
800 g 8 % gist
50 g 0.5 % bakkerszout
4.500 g 45 % water
500 g 5 % Mekufa
100 g 1 % Zedomals Créme

* Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie
** Jung Dinkel-Ernte bevat zout!

Vulling

6.000 g 60 % Vruchtenmelange
6.000 g 60 % Muesli Melange
3.000 g 30 % cranberries
3.000 g 30 % krenten

Decoratie

2.820 g   Zonnebloempitten (10 g per stuk)
Speltboule Donker

Werkwijze

De Muesli Melange en cranberries ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange en cranberries.
De Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 - en maximaal 24 uur van te voren.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 120 gram
Bolrijs 10 minuten.
Opbollen en decoreren met Havervlokken of Zonnebloempitten.
Narijs ca. 60 minuten in de speciale flexipan matten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 25 minuten.

Uitkomst 282 stuks