Recepten

Spekjes van Mallow

Recept 1

500 g   Mallow
100 g   water
50 g   Zeesan Strawberry

Recept 2

500 g   Mallow
100 g   water
50 g   Zeesan Banana
Spekjes van Mallow

Werkwijze

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow, water en Zeesan per smaaksoort in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa wit (schuimig) begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Bekleed een bakplaat van 60 x 40 cm met bakpapier en decoreer met Mont Blanc.
Plaats 2 ulevel ijzers (lengte 60 cm) met een tussenruimte van 25 cm op de plaat en stort de eerste smaak uit.
Strijk deze strak tussen de ulevel ijzers.
Creëer een volgende laag door ulevel ijzers op de eerste te plaatsen, en strijk deze vol met de tweede smaak.

Laat de Mallow opstijven in de vriezer en snijd blokjes van bijvoorbeeld 3 x 3 cm of steek diverse vormen uit.

UItkomst 60 stuks