Recepten Recepten

Speculaasplaatcake met Genova Orange

Gronddeeg

600 g   Speculaasdeeg voor gevuld speculaas

Vulling

1.800 g   Perla Amandelpan

Recept

3.000 g   Genova Orange
1.200 g   water
75 g   Speculaas Orenta

Decoratie

300 g   suiker
300 g   amandelstaafjes
40 g   Citroenrasp
20 g   eiwit
Speculaasplaatcake met Genova Orange

Werkwijze

Een plaat van 60 x 40 cm beleggen met bakpapier en hierop een plak speculaasdeeg van 1,5 mm dik leggen (licht prikken).
Hierop van Perla Amandelpan met een glade spuit 8 banen spuiten.
De Genova Orange en de Speculaas Orenta met het water gedurende 5 minuten in de tweede versnelling met de vlinder mengen tot een glad beslag.
Het beslag over het speculaasdeeg en de Perla Amandelpan verdelen.

Maak van de Amandelstaafjes, suiker, Citroenrasp en eiwit een victoriabeslag en strooi dat over het beslag.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd ca. 40 minuten.
Ratatieoven 160°C.

Na het bakken en afkoelen licht overstuiven met een mengsel van Speculaas Orenta en Mont Blanc.
Op de gewenste grootte snijden.