Recepten Recepten

Speculaas Herfstbroodje

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
4.300 g 43 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol
250 g 2.5 % Speculaas Orenta *
2.500 g 25 % weekwater

* meerdere uren van te voren weken, bij voorkeur 1 dag in 10 maal eigen gewicht water (weekwater)

Vulling

7.000 g 70 % rozijnen
2.000 g 20 % suikernibs P4
3.000 g 30 % Hazelnootstukje KC *

* Advies is om de noten net als de rozijnen van te voren te weken

Decoratie

1.328 g   Victoriabeslag Speculaas (16 g per stuk)
Speculaas Herfstbroodje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 400 gram.
Puntrijs ca. 20 minuten.
Opmaken.
Strijken met Ovex Liquide en rondom decoreren met het Victoriabeslag.
Plaats het deegstuk in een half broodblik of suikerbroodbakje.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd ca. 28 minuten.

Uitkomst 83 stuks