Recepten Recepten

Shape Paasbrood

Recept

7.500 g 75 % Shapemix 75 MZ * } 100%
2.500 g 25 % volkorenmeel }
800 g 8 % gist
70 g 0.7 % bakkerszout
8.000 g 80 % water
500 g 5 % Amore Fruit
600 g 6 % Gel Amaretto 50%

* Shapemix 75 MZ bevat zout!

Vulling 1

2.000 g 20 % Hazelnoot Gebroken Gebruneerd
6.000 g 60 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Vulling 2

5.900 g   Maestro Amandelspijs

Afwerking

295 g   Ovex Liquide (5 g per stuk)

Decoratie

1.770 g   amandelschaafsel
Shape Paasbrood

Werkwijze

De noten van te voren weken.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Kneed het deeg wat verder af als normaal.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Na de bolrijs 100 gram spijs invouwen en ei-vormig opmaken.
Bestrijken met Ovex Liquide en door de Amandelschaafsel rollen.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 50 minuten.

Uitkomst 59 stuks