Recepten

Scones Frambozen Witte Chocolade met Panovitesse Scone

Recept

2.000 g   Panovitesse Scone
600 g   water
300 g   frambozenpuree

Vulling

400 g   Arabesque Blanc 29 *
50 g   frambozen (diepvries)

* grof gehakt

Afwerking

375 g   Kruimeldeeg met Kanomix

Decoratie

75 g   frambozen (diepvries) *
75 g   sinassnippers gesneden
125 g   Arabesque Blanc 29 **

* gebroken
** grof gehakt na het bakken

Scones Frambozen Witte Chocolade met Panovitesse Scone

Werkwijze

Panovitesse Scone, frambozenpuree en koud water gedurende 6 minuten mengen in de 2e versnelling.
Direct de gehakte vulling doorwerken.
Het deeg 5 minuten laten rusten.

Uitrollen tot een dikte van 13 mm.
Uitsteken met een gladde ring van 20 cm doorsnede.
1 x strijken met Ovex Liquide.
Overstrooien met kruimelsdeeg, frambozenstukjes en sinassnippers.
Na 10 minuten rust snijden in 8 punten en deze punten uit elkaar zetten in een vlaaipan van 26 cm doorsnede.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 17 minuten.

Direct na het bakken de stukjes Arabesque Blanc 29 over de taarten strooien (zodat ze licht smelten en vast plakken).

Uitkomst 5 stuks (40 punten)