Recepten

Schwarzwalderkirschtaart Wit

Recept

2.000 g   Sachermix
1.200 g   ei
400 g   water

Vulling

400 g   Zeesan Neutraal
500 g   water
100 g   Gel Kirsch 50%
2.000 g   slagroom

Afwerking

1.000 g   Choco Creme au Beurre met Cremo B Poeder

Trempeer

650 g   Trempeerlikeur met Gel

Decoratie

1.000 g   Chocoladeschaafsel Wit
50 g   Mont Blanc cacao
Schwarzwalderkirschtaart Wit

Werkwijze

Alle grondstoffen mengen en gedurende 8 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 1 minuut nadraaien in de laagste versnelling.
Soortelijk gewicht 450-500 gram/liter.
Vul een taartpan van 24 cm met 400 gram beslag.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd 23 minuten.

Snijd de taart 2x door.
Meng de Zeesan Neutraal met water, voeg de Gel Kirsch 50% toe, Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

2x vullen met de kirschbavaroise.
Trempeer de tussen- en de bovenplak met Kirschtrempeer.

Maskeer de taart met de Choco Crème en zet deze aan met
Chocoladeschaafsel Wit.
Bestuif de taart licht met Mont Blanc Choco (1 deel Mont Blanc en 1 deel Cacao).

Uitkomst 9 stuks.