Recepten

Royal Turban

Voordeeg

500 g 50 % bloem } 100%
120 g 12 % gist
350 g 35 % water

Recept

500 g 50 % bloem } 100%
20 g 2 % bakkerszout
500 g 50 % Vero Vitesse
40 g 4 % Zedomals Créme
100 g 10 % Perla Amandelpan
200 g 20 % water

Vulling

750 g 75 % rozijnen
300 g 30 % Vruchtenmelange

Decoratie

120 g   amandelstaafjes

Afwerking

30 g   Mont Blanc
Royal Turban

Werkwijze

Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 uur en maximaal 24 uur laten weken.

Voordeeg goed afkneden.
Deegrijs 30 minuten.
Overige grondstoffen toevoegen en een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opbollen en decoreren met amandelstaafjes.
In tulbandvorm leggen.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 32 minuten.

Na het bakken overstrooien met Mont Blanc.

Uitkomst 6 stuks.