Recepten

Rogge Gemberroosje

Recept

8.000 g 80 % bloem } 100%
2.000 g 20 % Jung Roggen-Sauerteig }
200 g 2 % bakkerszout
500 g 5 % gist
5.300 g 53 % water
500 g 5 % Vomebro
100 g 1 % Gamma Extra

Vulling

2.000 g 20 % gembershavings
2.000 g 20 % cranberries

Decoratie

882 g   Decoratiegries (3 g per stuk)
Rogge Gemberroosje

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2100 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen:
- het plateau van de verdeelopboller licht smeren met Carlo
- iets minder slagen laten bollen dan normaal.
Druk de sluiting van het bolletje in de Decoratiegries.
De bolletjes met de sluiting aan de onderkant laten rijzen.
Na 3/4 narijs de bolletjes keren en op de plaat zetten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 294 stuks