Recepten Recepten

Rode Bietenschnitt

Fonceerdeeg

600 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
250 g   Renetta Appelspijs

Recept

1.500 g   Vero Boerencake Koppig
540 g   water

Vulling

750 g   Zeesan Curd/Yoghurt
1.500 g   water
1.500 g   slagroom
300 g   rode bieten *

* gekookt in plakjes

Afwerking

400 g   ColdJel Neutraal

Decoratie

240 g   slagroom
32 st   kersen
Rode Bietenschnitt

Werkwijze

Fonceer twee bakplaten van 60 x 20 cm met hardewenerdeeg.
Bestrijken met Renetta Appelspijs.

Vero Boerencake Koppig en water mengen, gedurende 4 minuten in de eerste versnelling.
Verdeel het beslag over de Renetta Appelspijs.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C
Baktijd 35 minuten.

Fonceer twee bakplaten van 60 x 20 cm met plastic en leg hierop wat plakjes rode biet.
Meng de Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Voeg de rode bieten plakjes toe en deze grof doormengen.
Vul hiermee de vorm en dek dit af met de gebakken cake.
Plaats het geheel in de koelkast.

Na het koelen het geheel omkeren en een spiegel van ColdJel Neutraal opbrengen.
Snijden in 18 x 8 cm.
Decoreren met een rozet slagroom en twee rode kersen.

Uitkomst 16 stuks